Ahoj. Na Lipně jsem bruslil v pátek 28. února a pak i v sobotu a v neděli. V každém z těchto dní šly teploty po poledni nad nulu, což přispívalo ke zlepšující se kvalitě povrchu ledu, přičemž samotná tloušťka byla zatím ještě bezpečná. Popíšu stav v neděli … start u Černé na Jestřábí, dále k Tajvanu, kde jsem potkal další nordické bruslaře, pak k přívozu v H. Plané. Odtud zátokami při pravém břehu k přívozu Kyselov… pak k levému břehu k přívozu D. Vltavice. Odtud dále směrem ke Kovářovu a Hrušticím se ale povrch zhoršoval, stále na ledě ležela slabá vrstva sněhu a v něm se občas brusle zařízla do břečkoledu. Bylo to tak ostatně i v předchozích dnech i když v neděli už o kousek lepší. Ke Hrušticím jsem se snažil dojet blíže při pravém rakouském břehu Lipna, ale o moc lepší to ani tam nebylo, takže jsem plán na projetí celé přehrady vzdal a obrátil jsem to nahoru znova na H. Planou. Od Radslavi to bylo už skutečně super a vydrželo to až k hornoplánskému přívozu. Takže po zbytek dopoledne jsem pendloval v oblasti H Planá – Radslav – Jestřábí. Od 12 h. to už ale při třetí cestě z Jestřábí do H. Plané změklo, takže jsem obracel ještě před Jenišovem. Kupodivu dost tvrdý povrch se i po polední udržel na velké ploše Lipna v trojúhelníku Tajvan – Radslav Jestřábí. Kolem jedné hodiny s asi 60 odjetými km jsem z ledu odcházel. Čerstvější zprávy o ledě snad zítra, uvidíme, jak přimrzne v noci.